понеделник, 10 юни 2013 г.

Здраве от природата



Ако сте от хората, които искат да се придържат към здравословно хранене, вие вероятно се интересувате от свойствата на отделните зеленчуци и плодове и от въздействието им върху човешкия организъм.
Един от най-силните природни антибиотици е чесъна. Неговата сила и антибактериални свойства са всеизвестни. Наред с кромид лука и праза, той е носител на сулфиди, които са съединения на сярата. Те не само засилват имунитета, но и се борят с възпалителните процеси в организма. За да засилите въздействието и лечебната сила на чесъна, трябва да го приемате намачкан, а лукът нарязан и след като е престоял известно време. Друга ценна храна, която ни пази от болести е киселото мляко. Суроватката на този вкусен деликатес е особено ценна, тъй като представлява пробиотик, който е полезен за нашия организъм.
Когато имунната система функционира добре, всички нейни части действат съгласувано и организмът ни се справя с всичко бързо и ефективно. За да си набавим витамини и полезни хранителни вещества включваме в нашето здравословно хранене и сурови ядки. Те са ценни с това, че ни доставят витамин Е, който е антиоксидант унищожаващ действието на свободните радикали. Витамин Е поддържа нашата кожа стегната, еластична, млада и мека. Суровите слънчогледови ядки, бадеми и орехи ни набавят така нужните наситени мастни киселини и зареждат нашето тяло с енергия. Добре е да накисвате поне за половин час суровите ядки, за да отстраните евентуални микроорганизми и плесен по тях. Когато ядките са накиснати във вода, те стават по-меки и по-приятни за консумация. Добавете ги към овесена каша или ги приемайте с плод – всеки вариант е добър и вкусен.
Когато следвате здравословно хранене и се движите достатъчно, всички системи във вашия организъм ще работят в синхрон и ще боледувате рядко. Здравословната храна ви помага да се борите с вирусите, както през зимата, така и през лятото, защото добре знаем, че и през топлите месеци  може да бъдем поразени от настинка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар